نصب کفپوش پلی یورتان

نکات نصب کفپوش پلی یورتان که باید بدانید

کفپوش‌های پلی یورتان به دلیل زیبایی ظاهری و دوام بالایی که دارند می‌توانند برای مدت زمان طولانی در هر فضایی به کار گرفته شوند. این کفپوش‌ها به صورت لایه به لایه و طی دستورالعمل خاصی نصب می‌شوند. اجرای کفپوش پلی یورتان در پروژ‌ه‌های مختلفی صورت می‌گیرد و مهم‌ترین نقطه ضعف این پوشش، حساسیت در برابر رطوبت می‌باشد به همین دلیل، باید نصب آن به شکل اصولی انجام شود. در این مطلب می‌خواهیم نکات نصب کفپوش پلی یورتان را شرح دهیم تا راهنمای شما باشیم. لطفا همراه ما بمانید.

مهم‌ترین نکات نصب کفپوش پلی یورتان که باید بدانید

پلی یورتان یک عایق رطوبتی به شمار می‌رود که جلوی نفوذ آب به عمق کف را می‌گیرد اما این موضوع زمانی برقرار خواهد بود که به درستی و به شکل استاندارد نصب شده‌ باشد. اگر نکات مربوط به حذف رطوبت محیط را جدی نگیرید، مشکلات زیادی از جمله تغییر ساختار رنگ پلی یورتان و اسفنجی شدن ساختار آن در انتظار شما خواهند بود که کیفیت این پوشش را به شدت کم می‌کنند. در این زمینه توجه شما را به نکات نصب کفپوش پلی یورتان، جلب می‌کنیم که مهم‌ترین آنها به شرح زیر می‌باشند:

شناخت انواع رطوبت

اولین قدم برای جلوگیری از تجمع مایعات در محل نصب کفپوش پلی یورتان این است که شما مدل‌های مختلف را بشناسید و بدانید که چطور باید هرکدام از آنها را از بین ببرید. رطوبت‌هایی که در نصب کفپوش پلی یورتان با آنها سر و کار داریم، موارد زیر هستند:

رطوبت بتن

آب یکی از اجزای اصلی بتن است که بدون آن بتن شکل نمی‌گیرد. البته بتن بعد از اینکه روی کف اجرا می‌شود، مقداری آب از دست می‌دهد اما بازهم درصد زیادی از رطوبت در بافت آن باقی می‌ماند. بخشی از این آب برای هیدراتاسیون سیمان لازم است و بخشی دیگر نیز مربوط به بخار رطوبت لایه‌های زیرین بتن می‌باشد. در برخی از بتن‌ها از مواد افزودنی استفاده می‌شود تا رطوبت آن را کم کنند.

رطوبت نسبی فضا

یکی دیگر از نکات نصب کفپوش پلی یورتان که باید بدانید، مقدار رطوبت نسبی فضا می‌باشد که در نظر گرفتن آن در هنگام اجرای پروژه ضروری است. این فاکتور به صورت نسبت درصدی بخار آب در یک میزان مشخص از درجه حرارت بررسی می‌شود. با افزایش دما، مقدار آب بیشتری را می‌توان ذخیره کرد و رطوبت نسبی نیز بیشتر نمی‌شود. بنابراین اگر رطوبت نسبی زیاد باشد، دما را بالا می‌بریم تا از اشباع شدن هوا از رطوبت جلوگیری کنیم.

رطوبت مواد اولیه

متریال مورد استفاده در رنگ پلی یورتان، دارای درصدی از آب هستند که روی کیفیت این پوشش تاثیر منفی می‌گذارد. این رطوبت به حلال‌ها و پیگمنت‌ها بر می‌گردد که حتما باید مرحله رطوبت‌گیری را برای آنها به اجرا بگذاریم. برای این کار، استفاده از جاذب‌های رطوبت یک روش مرسوم و کارساز به شمار می‌رود.

رطوبت سطحی بتن

مایعات و رطوبت موجود در سطح بتن، اصلی‌ترین مزاحم پوشش پلی یورتان هستند و باید با استفاده از روش‌های مختلف آن را کاملا از بین ببریم. در این زمینه ابتدا رطوبت را به شیوه‌های بصری و کمی اندازه‌گیری می‌کنیم و با توجه به میزان رطوبت، برای حذف آن اقدامات لازم را انجام می‌دهیم.

نقطه شبنم

نقطه شبنم به دمایی گفته می‌شود که در این دما، هوا پر از رطوبت شده و به حالت اشباع در می‌آید و اگر دما کمتر از نقطه شبنم باشد، بخار آب به شما مایع در می‌آید و بر روی پلی یورتان پخش می‌شود. یکی از نکات نصب کفپوش پلی یورتان، این است که در دمای کمتر از نقطه شبنم، حداکثر رطوبت نسبی باید کمتر از RH 75% باشد. در شرایطی که رطوبت به بیشتر از این درصد برسد، کربن دی‌اکسید تولید شده طی واکنش ایزوسیانات و رطوبت، به حالت محبوس در بافت در می‌آید که منجر به اسفنجی شدن پوشش پلی یورتان می‌شود.

کفپوش صنعت

نکات ایمنی نصب کفپوش پلی یورتان

در بین نکات نصب کفپوش پلی یورتان که باید بدانید، بهتر است به نکات ایمنی نیز توجه داشته باشید که مهم‌ترین آنها عبارتند از:

استفاده از ماسک مناسب

رنگ پلی‌یورتان دارای مواد شیمیایی مختلف و گازهای مضر است که تحت شرایطی می‌توانند برای سیستم تنفسی شما خطرناک باشند. بنابراین توصیه می‌کنیم در زمان اجرای پلی یورتان روی کف، حتما از ماسک مناسب استفاده کنید.

استفاده از دستکش مخصوص

دست شما نیاید در تماس مستقیم با متریال پلی یورتان قرار بگیرد چرا که ممکن است این مواد به پوست دست شما آسیب برسانند. پس در هنگام کار از دستکش مخصوص استفاده کنید و اگر رنگ روی دست شما ریخت، سریعا آن را با دستمال تمیز کردن و سپس دست‌های خود را با آب و صابون بشویید. توجه داشته باشید که شستن دست با تینر در چنین حالتی اصلا پیشنهاد نمی‌شود و ممکن است وضعیت شما را بدتر کند.

مخلوط سازی رنگ در فضای باز

در هنگام ترکیب رنگ‌ها، به دلیل مخلوط شدن آنها، یک بوی غلیظ فضا را پر می‌کند که با آزاد شدن برخی گازها نیز همراه است. پس این کار را در یک محیط سربسته کوچک انجام ندهید. بهترین کار این است است که مخلوط سازی را در محیط باز و بدون سقف به اجرا بگذارید یا در یک فضای بسته با تهویه مناسب انجام دهید.

مراحل نصب کفپوش پلی یورتان که باید بدانید

نصب صحیح پلی یورتان در صورتی امکان پذیر خواهد بود که چند نکته کلیدی را در روند اجرای رنگ پلی یورتان رعایت کنید. در این قسمت، مراحل نصب را به شما توضیح می‌دهیم و به نکات مهم اشاره می‌کنیم. این مراحل به ترتیب زیر اجرا می‌شوند:

مرحله اول: آماده کردن سطح

پیش از هر چیزی، لازم است کف را برای قرار دادن سطح جدید، آماده کنید. این کار برای رسیدن به حداکثر چسبندگی و افزایش طول عمر پلی یورتان، ضروری می‌باشد. در این اقدام، رطوبت سطح را از بین می‌بریم و همچنین کف را از آلودگی‌هایی نظیر گریس، روغن و… تمیز می‌کنیم.

مرحله دوم: به اجرا گذاشتن پرایمر

یکی دیگر از نکات نصب کفپوش پلی یورتان این است که اولین لایه پلی یورتان که روی سطح اجرا می‌شود، پرایمر پلی یورتان است که کیفیت و نحوه اجرای آن تاثیر بسزایی در کارایی کفپوش نهایی خواهد داشت. این لایه باید به خوبی روی سطح اولیه سوار شده و حداکثر چسبندگی را با آن داشته باشد. همچنین هیچ ماده اضافی مانند زباله یا سنگ ریزه نباید بین پرایمر و بتن مشاهده شود. پرایمر اپوکسی رایج‌ترین نوع پرایمر برای کفپوش‌های پلی یورتان محسوب می‌شود که سازگاری زیادی با سطوح بتنی دارد.

مرحله سوم: پر کردن حفره‌ها و ترک‌ها

سطح بتن بنا به دلایل مختلفی مثل فرسوده شدن، کیفیت پایین، شرایط محیطی نامناسب، فشار بیش از حد و… دچار آسیب‌های ناحیه‌ای می‌شود که باید آنها را قبل از مرحله اصلی اجرای پلی یورتان، برطرف کنیم. در این مرحله، حفره‌ها و ترک‌ها را با اپوکسی یا پلی یورتان پر می‌کنیم و یک سطح صاف را به وجود می‌آوریم. اگر ناحیه فرورفتگی در یک محل پر تردد واقع است، بهتر است پوشش سه لایه را برای آن اجرا کنیم تا خیالمان از بابت تحمل فشار و طول عمر بالای کفپوش در این منطقه راحت شود.

مرحله چهارم: لایه میانی پلی یورتان

حالا نوبت به این می‌رسد که بافت میانی پلی یورتان را در لایه روی پرایمر نصب کنیم. پرایمر شما در این مرحله باید کاملا خشک باشد؛ یعنی نمی‌توان بلافاصله بعد از نصب لایه پرایمر اپوکسی، پلی یورتان را به اجرا گذاشت. همچنین متریال مورد استفاده در این لایه، از ترکیب پلی یورتان با هاردنر به دست می‌‌آید که درصد اختلاط آنها باید در محدوده تعریف شده باشد. وقتی لایه میانی را اجرا کردید، برخی مشکلات مانند ناهمواری، ترک و ایجاد فوم محتمل هستند که باید برای مقابله با آنها راهکار اصولی داشته باشید.

خرید کفپوش پلی یورتان از مرکز کفپوش صنعت

نکات نصب کفپوش پلی یورتان که باید بدانید متعدد هستند و ما سعی کردیم این نکات را خدمت شما توضیح دهیم اما حقیقت این است که اجرای پروژه‌های مربوط به کفپوش پلی یورتان نیازمند رعایت ریزه کاری‌های بسیاری است و بهتر است انجام آن را به کارشناسان با تجربه کفپوش صنعت بسپارید تا خیال شما از بابت نصب اصولی کفپوش راحت شود. همچنین می‌توانید بهترین نوع کفپوش پلی یورتان را با مناسب‌ترین قیمت از طریق مجموعه کفپوش صنعت خریداری کنید. این فروشگاه، از طریق تماس تلفنی آماده ارائه راهنمایی‌های لازم به شما عزیزان است تا خرید مناسبی داشته باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
تماس با کارشناس